16:34
акція «Подаруй бібліотеці книгу!»

    23 квітня – символічна для світової літератури дата: у цей день померли М. Сервантес, В. Шекспір та Інка Гарсіласо де ла Вега. Це також день народження таких відомих авторів, як Моріс Дрюон, Х. Лакснесс, Григорій Тютюнник, Василь Земляк, Володимир Жемчужников та інші.

      Генеральна конференція ЮНЕСКО, яка проходила в 1995 році в Парижі, вирішила віддати в цей день данину поваги   книгам і авторам, закликаючи всіх, особливо молодь, знаходити задоволення в читанні і поважати незамінний внесок тих, хто сприяв соціальному та культурному прогресу людства і заснувала Всесвітній день книги і авторського права.

      Традиція святкування Дня книжки народилася у Каталонії, де 23 квітня в день святого Георгія традиційно дарували  троянду за кожну куплену книжку і вже понад 80 років існує традиція в цей день дарувати троянди та книжки тим, кого любиш. Нині Всесвітній день книги й авторського права святкують у 190 країнах світу.

     До Всесвітнього дня книги і авторського права бібліотека – філія №1 оголосила доброчинну акцію «Подаруй бібліотеці книгу!» і звертається до всіх мешканців місця з проханням дарувати бібліотеці книги. Подаровані вами книги стануть відчутним джерелом поповнення нашого фонду.

     Наша бібліотека вдячна тим відвідувачам, які вже подарували бібліотеці свої книги  і будемо вдячні всім, хто візьме участь у  акції. Акція буде тривати до кінця року.

Робіть добрі справи!

 

Переглядів: 661 | Додав: Anna | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: