08:23
Історичний круїз «Козацькі гетьмани України»

 Побутує думка, що історія - щось далеке від нас, таке, що давно минуло. Ні, історію творимо ми – повсюди і щогодинно. День, прожитий кожним із нас сьогодні, завтра стане історією – історією сучасності. Ми ж, ті хто живе нині, відповідальні як за минуле, так і за майбутнє.

14 жовтня  усі православні християни відзначають одне з найулюбленіших свят – Покрова Пресвятої Богородиці. Як покровительку і заступницю, Покрову шанували українські козаки.  

До Дня українського козацтва та свята Покрови в читальному залі бібліотеки - філії №1  була оформлена книжкова виставка,  у форматі історичний круїз «Козацькі гетьмани України»

Історичний круїз відображав особисті якості діячів, їхні розум і воля, інтелект і світогляд, симпатії й антипатії, людей, які справляли неабиякий вплив на перебіг подій, історичний процес, відтворювали колорит епохи, який мають відчути й нащадки. Усі пропоновані увазі читача матеріали об’єднує спільна тема – особа в історії та історія в житті особи. 

 Тож, працівники бібліотеки-філії №1 зосередили увагу на  історично достовірних, неупереджених нарисів про видатних синів України з часів Київської Русі і до кінця ХIХ ст. а саме про українських гетьманів, кошових отоманів Запорізької січі та козацьки ватажки.

Історичний круїз розрахований на масового читача, особливо прислужився студентам, старшокласникам, викладачам, а також усім, хто цікавиться правдивою історією України. 

Переглядів: 616 | Додав: Anna | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: