08:30
«Козацькими дорогами з козацькими стравами. Козацькі страви – з давнини до сучасності» Виставка - страва

 До дня українського козацтва 14 жовтня  2016 року на абонементі бібліотеки-філії №1,  для широкого кола користувачів    була розташована виставка - страва «Козацькими дорогами з козацькими стравами. Козацькі страви – з давнини до сучасності».

Іжа є основою життя людини, джерелом енергії, без якої життя неможливе. З давних-давен українські страви відомі своєю різноманітністю та високими смаковими якостями. Тож працівники бібліотека-філії№1 Сафонова Г.В. та Бруцька І.В. розкрили  всі секрети страв української кухні з давнини до сучасності.

Виставка –страва містила  близько 1000 рецептів широкого асортименту страв української кухні. Цікаво було дізнатися, що до складу, наприклад, українського й київського борщів входить до 20 найменувань продуктів, селянського, полтавського та зеленого українського – до 18, чернігівського – 16, борщу з карасями -17 і т. д.

Виставка-страва користувалася великим попитом, тому що вона була розрахована на сім’ю від двох до п’яти чоловік.  Кожен, хто переглянув рецепти обов'язково черпав щось  для себе і у деяких навіть вирішувалося  питання "Що сьогодні приготувати на вечерю».

                       

 

Переглядів: 438 | Додав: Anna | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: