До дня українського козацтва 14 жовтня 2016 року на абонементі бібліотеки-філії №1, для широкого кола користувачів була розташована виставка - страва «Козацькими дорогами з козацькими стравами. Козацькі страви – з давнини до сучасності».
Іжа є основою життя людини, джерелом енергії, без якої життя неможливе. З давних-давен українські страви відомі своєю різноманітністю та високими смаковими якостями. Тож працівники бібліотека-філії№1 Сафонова Г.В. та Бруцька І.В. розкрили всі секрети страв української кухні з давнини до сучасності.
Виставка –страва містила близько 1000 рецептів широкого асортименту страв української кухні. Цікаво було дізнатися, що до складу, наприклад, українського й київського борщів входить до 20 найменувань продуктів, селянського, полтавського та зеленого українського – до 18, чернігівського – 16, борщу з карасями -17 і т. д.
Виставка-страва користувалася великим попитом, тому що вона була розрахована на сім’ю від двох до п’яти чоловік. Кожен, хто переглянув рецепти обов'язково черпав щось для себе і у деяких навіть вирішувалося питання "Що сьогодні приготувати на вечерю».
|