09:47
Всеукраїнський тиждень дитячої та юнацької книги 2017р.

    Щороку в березні місяці бібліотеки країни традиційно проводять Тиждень дитячої та юнацької книги, мета якої - популяризація дитячої книги.  "Подорож до книжкової країни та загадки перевертні з дівчинкою Загадайкою" - таку назву мав захід-екскурсія, який урочисто відкрив Всеукраїнський тиждень дитячої та юнацької книги в 2017 році. Захід-екскурсія відбувся 20 березня 2017 року, в бібліотеці-філії №1.  

                Екскурсія по бібліотеці, знайомство з цікавими і яскравими книгами з виставки, з новинками книжкового фонду - залучили юних гостей бібліотеки - учнів  3-а классу НВК №5,  до книги - джерела знань і вражень, всесвітнього досвіду і вселенської мудрості.  

              Школярі з великим захопленням слухали розповідь про історію виникнення книги та способи передачі письма, залюбки відповідали на питання, активно обговорювали правила користування книгою. Також діти спробували закінчити прислів’я про книгу: «Книга твій друг, без неї - як без рук», «Книгу читай, розуму набирай» та інші. Відгадували загадки-перевертні та переглянули корисні мультфільми про бібліотеку. Як же без цього?

         Захід  закінчився записом нових читачів до бібліотеки та активним знайомством усіх присутніх із новими книгами, яскравими журналами, цікавими книжковими виставками, які були широко представлені в бібліотеці.

                Наступний захід, який продовжив "Тиждень" відбувся 22 березня 2017 року. Але це був не просто захід, це було бібліотечне бюро під назвою "Малечі про цікаві речі". 

         Завершився Тиждень дитячої та юнацької книги бібліокешингом (гра з пошуку бібліотечних «скарбів») "Сторінками улюблених книг". Учні групи продовженого дня НВК-ліцей №5 завітали до нас 24 березня 2017 року. 

            Гратися завжди весело, цікаво та корисно. Адже для того, щоб дістатися до "бібліотечних скарбів " треба багато чого знати. Працівники бібліотеки Сафонова Г.В. та Бруцька І.В. переконані, що читачі – ерудовані та обізнані, та все ж запропонували їм згадати чи відкрити для себе цікаві факти з життя книжок та бібліотеки. З неприхованим інтересом діти слухали інформацію про виникнення бібліотек, цікаві факти про книги-рекордсмени. Ознайомилися й з принципами роботи з каталогом, його картками.А потім поринули у світ гри.

         Діти розбилися на дві команди, за їхнім бажанням – дівчата проти хлопців, та взялися до розв’язування завдань, що були зашифровані у заздалегідь приготовлених та прихованих загадках. Робота закипіла з неприхованим азартом, та, безперечно, увінчалася успіхом: з завданнями справилися майже одночасно обидві команди. А «скарби» знайшлися неподалік, у всім вже знайомому ящичку бібліотечного каталогу.

 

Переглядів: 664 | Додав: Anna | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 1
1 Анна  
0
Ми вдячні за теплий прийом, за приємну атмосферу, яку ви створюєте. Так тримати!

Ім`я *:
Email *:
Код *: