16:03
Шановний Абітурієнте!

Шановний Абітурієнте!

Запрошуємо вас завітати до нашої Almamater!

Для усіх зацікавлених фольклористикою та етнокультурологією

двері кафедри фольклористики Інституту філології

Київського національного університету імені Тараса Шевченка будуть відчиненими в березні щочетверга (01, 15, 22, 29).

Викладачі та студенти чекатимуть на вас із 15.00 до 17.00 год.

        Ти стоїш на порозі великого самостійного життя, яке пропонує Тобі безліч доріг та альтернатив! Твій вибір свого шляху має бути єдиноправильним, особливим, прийнятим серцем і розумом! Бо лише свідомий вибір – гарант Твоєї потрібності людям та Україні! Він даруватиме Тобі істинне щастя пізнання та професійного злету, радість самореалізації, упевненості у Твоєму завтра!

              Кафедра фольклористики Інституту філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка запрошує Тебе взяти участь у конкурсному відборі для вступу на навчання за освітніми програмами, куратором яких є кафедра фольклористики.

 

  Ми спробуємо надати відповіді на запитання, які можуть у Тебе виникнути:

Які можливості працевлаштування пропонує мені, дипломованому випускнику кафедри фольклористики, сучасний ринок праці? Кафедра фольклористики пропонує дві програми освітнього рівня «бакалавр», де представлено унікальне поєднання декількох гуманітарних напрямів:

 

Освітня програма: «Фольклористика, українська мова та література, іноземна мова» Спеціальність – 035 філологія.

Академічна кваліфікація випускника: бакалавр філології.

Професійна кваліфікація: 3340 фахівець із фольклористики.

Можливість вибору спеціалізації: «Прикладна фольклористика» або «Міфологія і фольклор народів світу».

Орієнтовні місця працевлаштування: отримані знання, вміння та навички надають випускникам можливість працювати в

 

  • освітній;
  • науковій;
  • перекладацькій;
  • літературно-видавничій галузях;
  • друкованих та електронних засобах масової інформації;
  • різноманітних українських і міжнародних фондах, спілках;
  • фундаціях гуманітарного спрямування;
  • музеях;
  • мистецьких і культурних центрах тощо.

Програма передбачає набуття теоретичних знань і практичних навичок із навчальних дисциплін, таких як: «Усна народна творчість»; «Іноземна мова»; «Українська мова», «Теорія фольклору»; «Міфологія»; «Світовий епос»; «Український літературний процес», «Хореографія» та ін.

Навчальною програмою передбачені такі компетенції:

  • Досконале знання фольклорного тексту як сукупності лінгвістичних, соціокультурних, психологічних факторів, основної одиниці комунікації, засобу зберігання та передачі традиційних смислів;
  • Базові знання з поетики народного та авторського твору; фольклорного репертуару різних народів світу; основ теоретико-методологічного апарату фольклористичного, мистецтвознавчого, мовознавчого, літературознавчого дослідження, наукових критеріїв в оцінці фольклорних, мистецьких, мовних, літературних, культурних явищ;
  • Досконале володіння українською та іноземною мовами.

Вдало складене зовнішнє незалежне оцінювання з української мови та літератури, іноземної мови та історії України (або географії) відкриє Тобі дорогу на кафедру фольклористики.

Освітня програма: «Етнокультурологія та іноземна мова»

Спеціальність– 034 культурологія

Академічна кваліфікація випускника: бакалавр культурології;

Професійна кваліфікація: 3476 організатори у сфері культури та мистецтва

Можливість вибору спеціалізації: «Менеджмент фольклористичних проектів» або «Реконструктивна фольклористика».

Орієнтовні місця працевлаштування: отримані знання, вміння та навички надають випускникам змогу працювати у сфері культури та мистецтва, зокрема:

  • організаторами;
  • менеджерами та маркетологами українських і міжнародних фольклористичних проектів;
  • перекладачами;
  • керівниками фольклорних гуртів;
  • фахівцями з фольклору в музеях народної архітектури та побуту;
  • науковими консультантами в науково-методичних центрах культури, центрах дитячої творчості і юнацтва.

Програма передбачає набуття теоретичних знань і практичних навичок із навчальних дисциплін, таких як: «Український фольклор»; «Іноземна мова»; «Теоретична культурологія»; «Акціональний фольклор»; «Етнічна антропологія»; «Етнографія України»; «Народнопісенне виконавство»; «Хореологія», «Декоративно-ужиткове мистецтво» та ін.

Навчальною програмою передбачені такі компетенції:

  • Базові знання з історії становлення та розвитку, основних напрямів, течій та шкіл вітчизняної та світової культурології; знання з технологій застосування різних способів фіксування, редагування, упорядкування, публікування та дослідження фольклорного тексту; менеджменту фольклорного продукту в сучасному культурному просторі;
  • Спеціальні знання фольклорного тексту (вербального, акціонального, музичного, хореографічного та візуального складників) як синкретичного явища;
  • Спеціальні знання з технологій здійснення мовної комунікації у професійній сфері українською та іноземною мовами.

Чи є можливість вивчати іноземну мову закордоном? Досконале опанування іноземною мовою (англійською чи турецькою) досягається, зокрема, і за рахунок мовних стажувань у вищих навчальних закладах відповідних країн.

Чи передбачені освітньою програмою навчальні практики? - навчальна фольклорна практика (експедиційна польова робота в різних регіонах України);

- народознавча практика (у провідних народознавчих наукових центрах і музеях);

- фахово-виробнича практика (в наукових бібліотеках та архівах).

Вдало складене зовнішнє незалежне оцінювання з української мови та літератури, історії України та іноземної мови (або географії) відкриє Тобі дорогу на кафедру фольклористики.

Які навчальні перспективи я отримую після завершення бакалаврату?

Для підвищення свого освітнього рівня Ти маєш можливість продовжити навчання в магістратурі за двома освітніми програмами на вибір: «Фольклор, міжкультурна комунікація та іноземна мова», «Культурна антропологія та іноземна мова».

Отож, коли Ти небайдужий до рідного слова, пісні, коли Ти зацікавився нашою освітньою пропозицією, коли читання літератури є твоєю улюбленою справою, коли Ти натхненний духом творчості, коли Ти маєш на меті прожити декілька доль (бо з вивченням мови іншого народу ми осягаємо його долю), коли народна творчість розкриває в Тобі приховані духовні скарби твого народу та допомагає відчути особисту причетність до їхнього відродження, Ти – наш Студент!

Куратор просвітньої програми «Фольклористика, українська мова та література, іноземна мова» – кандидат філологічних наук, доцент Наумовська Олеся Владиславівна (+380633085837).

Куратор освітньої програми «Етнокультурологія, іноземна мова» – кандидат філологічних наук, доцент Рудакова Наталія Іванівна (+380676699678/ +380634649074).

З повагою – завідувач кафедри фольклористики, доктор філологічних наук професор Івановська Олена Петрівна (+380633964533).

Ми готові надати консультації за телефоном: 044 239 31 69

 

Переглядів: 424 | Додав: Anna | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: