12:53
«Україно, соборна державо, сонценосна колиско моя!» (до дня Соборності України)

 

22 січня 1918 року в приміщенні Київського Будинку вчителя було підписано Четвертий універсал, який проголосив Українську Народну Республіку суверенною і незалежною державою. За рік, 22 січня 1919 року, на Софіївській площі в Києві проголошено Акт злуки українських земель. Лівобережна Україна вийшла з Російської імперії, а Правобережна – з Австро-Угорської. Так відбулася символіна злука Сходу й Заходу, хоча фактично Україна ще 20 років залишалася роз’єднаною. Президент України Леонід Кучма у 1990 році підписав указ, котрим офіціально встановлює День соборності України, який відтоді відзначається щорічно 22 січня – у день проголошення Акту злуку.

Напередодні Дня Соборності України, у читальному залі бібліотеки-філії №1  оформлена книжково - ілюстративна полиця ««Україно, соборна державо, сонценосна колиско моя!» (до дня Соборності України), яка розрахована на широке коло користувачів, бо містить таку інформацію, яка буде цікавою кожному громадянину нашої країни.

При огляді літератури, всі користувачі мають змогу, висловити захоплення від даної події «Соборності України», висловити  думку яке значення має тогочасні події.

Шановні користувачі бібліотеки-філії №1, запрошуемо Вас ознайомитися з виставкою та обмінятися думками з цього приводу.

Переглядів: 527 | Додав: Anna | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: