14:51
Урок безпеки "Сірники дітям НЕ іграшка!"

  Сьогодні бібліотекарі філії №1  поставили собі за ​​мету: нагадати про правила пожежної безпеки і закріпити ці знання у вихованців літнього табору ЗОШ №19. На уроці  безпеки "Сірники дітям НЕ іграшка!"  розповіли про правила поведінки вдома під час відсутності дорослих.

      Бібліотекарі нагадали дітям основні правила поведінки під час пожежі в приміщенні. Кумедним здалося гостям правило виходу з палаючої будівлі - «мокрий шарфик». Під час пожежі у приміщенні гинуть саме від диму. Тому, беремо будь-який одяг: шарф, футболку, сорочку тощо, який необхідно намочити. Якщо поруч немає води, то мочимося на тканину і дихаємо через неї, рухаючись у напрямку до виходу. Діти сміються, але погодьтеся що в небезпечній ситуації це зробити не соромно. І про це «Не соромно» потрібно говорити дітям. В нашій групі знайшовся хлопчик Діма, який сказав: «А що смішного, якщо це врятує комусь життя».

    Переглянувши відео «Уроки обережності з тітонькою Совою», а також ряд пізнавальних мультфільмів з теми пожежної безпеки, діти усвідомили, чим небезпечне неконтрольоване полум'я, способи боротьби з вогнем в приміщенні та вивчили напам'ять телефон служби пожежної безпеки.

     Але сірники можуть бути і корисними, як матеріал для головоломок. Після мультиків бібліотекарі разом з вихователями допомогли розгадати дітям декілька ребусів. Це тільки на перший погляд здається, що головоломки це розваги. Насправді - це складні завдання, що вимагають ерудованості та кмітливості. Вирішувати головоломки дітям було цікаво і не надто складно - необхідно було просто трохи подумати. Пропоную подумати і Вам.

        Сьогоднішній захід був дуже насичений інформацією про яку необхідно знати кожному. І дай Бог, щоб ця інформація ніколи і нікому не стала у пригоді.

Переглядів: 448 | Додав: Anna | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: