12:22
бенефіс книги «Вічна казка Льюіса Керролла»

          27 січня виповнюється 185 років від дня народження   англійского письменника, математика, логика, філософа та фотографа - Льюїса Керролла.

     Льюїс Кєрролл, справжнє ім'я Чарльз Лютвідж Доджсон, не був професійним письменником, він викладав математику, займався спеціальними дослідженнями. Але створені ним книги "Аліса в країні чудес" і "Аліса в Задзеркаллі" стали класикою англійської та світової дитячої літератури і принесли йому гараздо велику популярність, ніж вчені праці.

     Ця забавна історія про подорож дівчинки під землею вже давним-давно підкорила всю планету і посіла друге місце за популярністю після Біблії. Керролу б це сподобалося, адже він був не тільки професором математики в Оксфорді, але і священнослужителем англіканської церкви.

    З такої нагоди у бібліотеці-філії №1 на виставці-бенефісі книги «Вічна казка Льюіса Керролла» оживуть фантазійні світи для дітей і дорослих. Ми  ознайомимо користувачів з першими публікаціями та ілюстраціями «Аліси», які виконав Д. Тенієл в 1865 році, бо саме ці картинки і принесли казці неймовірний успіх. На листівках, які доповнювали виставку всі бажаючі мають змогу ознайомитися з історією написання книги, а яскраві мальовані експонати привертають до себе увагу наших маленьких користувачів. На виставці також проводяться лекції з творчості Льюїса Керрола і англійської літературі XIX століття, які проводять бібліотекарі літературознавці та курси англійському експрес-етикету. 


 
Переглядів: 531 | Додав: Anna | Рейтинг: 5.0/9
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: