11:36
Тематична полиця "Бережемо пам'ять про загиблих...

  Військово-політична спецоперація СРСР в Афганістані, або, як її звично називають "Афганська війна" 1979-1989 рр. залишила незгладимий трагічний і одночасно героїчний слід в долі кожного її учасника та суспільства. Вона і до цього дня жива в пам'яті народній, а її наслідки відчуваються повсякденно і повсюдно.

Кожного року працівники бібліотеки-філії №1 шанують пам'ять учасників бойових дій на території Афганістану. В цьому році, в читальному залі, було експоновано тематичну полицю- вшанування 
"Бережемо пам'ять про загиблих, славимо живих".

Розділ "Афганістан болить в моїй душі" розповість про військову і післявоєнну долю "афганців" - учасників бойових дій  з Донецької області.

В розділі
"Дорогами Афганістану" зібрано інформацію про донеччан в боях на афганській землі.

В розділі
"Афганістан. Я пам'ятаю." представлені вірші В. Кукушкін "Воинам-афганцам", Арефьев "ОКСВА", "Перевал", "Помни, солдат", Л. Кушнаренко "Воину -миротворцу" та ін.

На виставці представлені Закон України "Про статус ветеранів Війни, гарантії їх СОЦІАЛЬНОГО захисту (витяг) та Указ Президента України "Про день вшанування учасників бойових дій на території інших держав".

Виставка адресована широкому колу користувачів, всім, хто цікавиться політичною, військовою історією, історією рідного краю, всі ті хто досліджують події того періоду в Афганістані.

Переглядів: 296 | Додав: Anna | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: