17:13
Ім’я Великого Кобзаря — безсмертне.

       Ім’я Великого Кобзаря — безсмертне. Він віддав все своє життя гарячому відстоюванню прав українського народу, він щиро любив свою Батьківщину. Саме тому, навіть через багато багато років після його смерті, кожен українець знає про неоціненний вклад митця у розвиток української мови, культури, літератури, у формування національної ідеї. Тарас Григорович Шевченко живий та буде жити вічно у серцях українців.

          В березні місяці 2017 р. бібліотека-філія №1 експанувала виставку-заповіт "Провісник долі України" , присвячену Шевченківському тиждню. 

         На виставці представлена література автора - збірники найвідоміших, особливо яскравих і змістових висловів (афоризмів) і ширших уривків із поетичних творів Тараса Шевченка та його прозової спадщини: повістей, драматичних творів, листів, тощо. 

           Майже за півтора століття після смерті поета накопичений величезний інформаційний матеріл про його життя і творчість. Видатні цікаві спогади сучасників: художників, літераторів, громадських діячів, істориків, рідних і близьких поета, і навіть звичайних селян. 

               У цих спогадах по крихітках відтворюється живий і неповторний образ Тараса Шевченка , його чуйна і зворушлива душа, погляди й світогляд. Кожна деталь, кожна характеристика мають безперечний інтерес. Зібрана багата літературно-образотворча спадщина Кобзаря. 

             Завітайте до бібліотеки та ознайомтеся з виставкою-заповітом, яка буде тривати до кінця березня місяця 2017р. 

Переглядів: 603 | Додав: Anna | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 1
1 Olga  
0
А захід який відбувся в бібліотеці до славетної події - народження Т.Г.Шевченка?

Ім`я *:
Email *:
Код *: