15:43
Казкотерапія

Зацікавити дитину читанням, розширити коло книжок, відкрити різноманітність читацької тематики, максимально залучити дітей в процес читання, формувати і підтримувати інтерес до книги, любові до літератури такою була мета бібліотекарів бібліотеки–філі №1. Головне призначення літературного гуртка, за допомогою читання казок, розповісти дитині про устрій світу, про те, за якими законами здійснюється життя в суспільстві. Іншими словами, за допомогою казки готувати дитину до майбутнього дорослого життя. Казка є ефективним засобом виховання дитини. Крім того, казки формують моральні орієнтири, прищеплюючи дитині уявлення про хороше і погане, про добро і зло. Значення казок у вихованні дітей важко переоцінити. Вони мають справді чарівну силу: навчальну, розвивальну, творчу.

А щоб казка мала ефект, її потрібно не тільки читати, а й обговорювати. Чим старша дитина, тим складніші і глибокі обговорення потрібні після прочитання.

Кожен крок, який дитина робить у своєму житті, впливає на її майбутнє. Читаючи дітям, а потім обговорюючи казки бібліотекарі філії допомагають дітям робити правильні кроки.

В серпні місяці для організованої групи користувачів - вихованців ДНЗ «Волошка» Добропільського НВК «Спеціалізована школа I-III ступенів № 4 з поглибленим вивченням окремих предметів – дошкільний навчальний заклад» бібліотекарі провели дорожній експрес "Будь пильним, уважним завжди на дорозі", казкотерапію " Країна дитинства- країна казкова", "Велике читання маленьких дошкілят".

Переглядів: 304 | Додав: Anna | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: