11:36
Програма «Казковий четвер» (звіт)

Для привернення уваги дітей дошкільного віку та їх батьків до читання, виховання активного, зацікавленого до книг читача, посилення добрих бібліотечних традицій бібліотекарі філії №1 з березня по вересень включно працювали у рамках програми «Казковий четвер».

Програма «Казковий четвер» - діюча програма з 2018 року, для організованих груп користувачів бібліотеки - груп вихованців ДНЗ «ВОЛОШКА» Добропільського НВК «Спеціалізована школа I-III ступенів № 4 з поглибленим вивченням окремих предметів – дошкільний навчальний заклад».

Програма має на меті максимальне залучення дітей в процес читання, формування і підтримки інтересу до книги, любові до літератури.

Заходи, передбачені Програмою, проходили в бібліотеці - філії №1, куди вихователі дитячого садка «Волошка» організовано приводили дітей за узгодженим графіком, який включає в себе дату, час і тему заходу.

Заходи проводилисяся щочетверга з 10:00 до 11:00 години. Приблизна тривалість заходів 40-55 хвилин.

Передбачалисяся заняття за кращими творами вітчизняних і зарубіжних авторів, для дітей від 0+ до 5 +. На кожному занятті діти знайомляться з творами (казка, билина, вірші) за допомогою голосного читання бібліотекаря, далі зазвичай слідує переказ, найпростіший аналіз, відповіді на питання, показ фрагментів мультфільмів.

Також програма включала літературні подорожі, екскурсії, огляди книг, бібліотечні уроки, інформаційні хвилини за темою безпека життєдіяльності,  відео роликів, відгадування ребусів, загадок, промова скоромовок та ін.

В середині кожного заняття проводилися музичні перерви-фізкультхвилинки. Іноді діти отримували творчі завдання, які виконували вдома або відразу по приходу в дитячий садок.

Тож з нетерпінням чекаємо наступного року, коли наші маленькі друзі завітають до бібліотеки на заняття. А зараз приходьте до нас з батьками. 

Переглядів: 414 | Додав: Anna | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: