15:47
Шість мільйонів сердець

 

Їм — неоплаканим і не відспіваним,

їм — похованим без труни й молитви,

позбавленим могили й шани — присвячується…

Шановні користувачі! 27 січня Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту. Саме в цей день 1945 року Червона армія визволила перший і найбільший гітлерівський концтабір Аушвіц. Тільки тут за роки другої світової  війни було вбито більше півтора мільйона людей з яких більше одного мільйона були євреями. Саме цей табір вважається головним символом Голокосту. А символом Голокосту в Україні став розстріл близько ста тисяч людей у Бабиному Яру м. Києва.

До цієї сумної дати бібліотекарка бібліотеки-філії №1 Бруцька І.В. створила інтерактивну презентацію «Шість мільйонів сердець», де виклала документальні та художні матеріали з офіційних джерел, які найбільше відкривають зацікавленим користувачам весь масштаб трагедії. Бібліотека-філія №1 має достатню кількість книжок по даній темі аби задовольнити попит найвибагливіших користувачів.

Україна – це країна пісні й краси, але в роки Голокосту – це країна смерті. Історію неможливо повернути назад, але необхідно розповідати про неї всю правду, аби сумні сторінки не повернулися для нас майбутнім.

Слава Україні!

 

Переглядів: 338 | Додав: Anna | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: