13:18
«Школа комп'ютерної грамотності»

«Вік живи - вік учись» - є така мудра рекомендація, якою слідують тисячі пенсіонерів по всій Європі. Вони сміливо відповідають викликам часу, освоюють комп'ютер, вивчають іноземні мови, право і безліч інших предметів.

«Школа комп'ютерної грамотності»,- тут абсолютно всі можуть безкоштовно навчитися майже всім премудростям.

Зараз комп'ютерами нікого не здивувати. Прагнучи йти в ногу з часом, не бажаючи відставати від своїх дітей і онуків, люди похилого віку відважно освоюють сучасні технології. Люди похилого віку прагнуть стати повноцінними учасниками життя в мережі Інтернет, вони активно ведуть свої блоги, працюють і спілкуються. Але люди у віці, по крайней мере, на перших етапах не можуть самостійно освоїти комп'ютер, для цього, їм необхідна чиясь допомога. Діти, як правило, зайняті і не завжди поруч, а в онуків не вистачає терпіння що-небудь пояснювати. У деяких людей у ​​віці, мотивація вивчити комп'ютер, починається з моменту, коли діти подарували або просто віддали старий комп'ютер або ноутбук, а що з ним робити - незрозуміло.

Якщо для молодих людей комп'ютер став такою ж частиною життя, як їжа і сон, то представники старшого покоління часто його побоюються. Для таких людей в місті Добропілля, в бібліотеці-філії №1 бібліотекарі проводять ліквідацію інтернет - безграмотності.

Навчальний процес побудований дуже просто. Бажаючі, які не хочуть проходити повний курс, навчаються в індивідуальному порядку. Ми нікому не відмовляємо і не змушуємо чекати.

В цьому році, наприклад, 6 людей отримали знання, не чекаючи, початку навчального року.

Заняття проходять в невеликих групах по 3 людини, що дає можливість індивідуально займатися з кожним, більш детально відповідати на питання, що виникають при проведенні уроку. В кінці уроку слухачі обов'язково отримують домашнє завдання, роздатковий матеріал, а також проходять тести і виконують практичні завдання для закріплення теми.

Завдяки набутим навичкам користування персональним комп'ютером, люди похилого віку користуються терміналами для оплати комунальних послуг; спілкуються на форумах за інтересами, реєструються в соціальних мережах.

На заняттях ми вивчаємо Всесвітню мережу, розповідаємо про те, як користуватися флеш-накопичувачами, фотоапаратами, телефонами та іншої електронікою.

Після закінчення навчання слухачам не треба здавати іспити або писати тести.

 

Переглядів: 189 | Додав: Anna | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: