11:04
Текстильна еко-майстерня «Green-Art»

 З 1 вересня в бібліотеці-філії №1 стартує нова ініціатива «Green-Art»!

Що таке текстильна еко-майстерня? ЗЕЛЕНА (еко), тому що ми дбаємо про збереження навколишнього середовища, ТЕКСТИЛЬНА, бо ми вторинно використовуємо для роботи тканини і матеріали, що віджили своє перше життя і МАЙСТЕРНЯ, бо кожен і кожна учасник і учасниця є творцями свого шедевру. Текстильна майстерня «Green-Art» - це коло однодумців, які переймаються проблемами екології та готові почати зміни з себе.

Як саме? Давно відомо, якої шкоди завдають поліетиленові пакети екології. Наша звичка, приходячи в магазин, купувати пакет, щоб донести придбані продукти до будинку, обертається справжньою катастрофою для планети. Пластик становить 80% від обсягу сміття на дорогах, парках і пляжах, і становить 90% від плаваючого сміття в водоймах. Вихід з проблеми - еко-сумка. Її можна не тільки купити, але і зробити своїми руками, тим самим подарувавши життя старим речам. Виготовлення еко-сумки це не тільки процес творчості, це ще сприяє розумінню проблем екології.

Коли? Кожної суботи з 12:00 до 16:00 ми збираємось в бібліотеці –філії №1 за адресою м. Добропілля проспект Шевченка, 17. З собою беремо тканину, клаптики, гудзики, нитки, голки , стрічки та все, що залишилося в скриньці, що шкода викинути та не відомо куди це прилаштувати. Разом ми розпочнемо творчий процес створення авторських текстильних сумок, які стануть у пригоді під час походу до магазину, для змінного взуття школярів, тощо

Наша мета - привернути увагу городян до проблем навколишнього середовища, а саме проблеми пластикового сміття, розкрити творчі, здібності городян шляхом проведення майстер-класів з виготовлення екологічних сумок з натуральних матеріалів (льон, бавовна, вторинне використання текстилю), виховати бережливе еко-свідоме ставлення до природних ресурсів.

У нас є: швейна машина, яку ми отримали у тимчасове користування від ГО «ДЦМ Добро», вільний простір та велике бажання збиратися з однодумцями і творчими людьми! Чекаємо на Вас! Телефон для довідок 095-902-40-54 Ірина

Переглядів: 836 | Додав: Anna | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: