16:19
Тиждень права "Лізо, ходи додому!" (перегляд фільму)

Всеукраїнський Тиждень права – цікаво, змістовно та захоплююче пройшов в бібліотеці - філії №1. Як відомо, права людини — це природні можливості громадянина, що забезпечують його життя, людську гідність і свободу діяльності у всіх сферах суспільного життя. Права людини мають природну сутність і є невід'ємними від індивіда, вони позатериторіальні і позанаціональні, існують незалежно від закріплення в законодавчих актах держави, є об'єктами міжнародно-правового регулювання та захисту.

З метою підвищення загального рівня правової культури підростаючого покоління та поширення інформації з питань реалізації і захисту прав дитини, а також запобігання проявам аморальної поведінки в дитячому середовищі; для подальшого покращення роботи бібліотеки щодо правової освіти населення, особливо дітей та юнацтва, в рамках проведення Тижня права для учнів 9 та 10 класів ЗОШ № 3, в бібліотеці – філії № 1 було показано фільм режисерки Оксани Бурої «Лізо, ходи додому». Це історія дівчинки, яка має нескінченне бажання вивільнитися із грубого світу своїх батьків.

Вступне слово до учнів сказала заступник директора ЦБС Козачук Ірина Олександрівна. Розповіла про історію створення міжнародних правових організацій та документів. Після перегляду прийшов час обговорення. Учні емоційно виказували своє відношення до теми піднятої у фільмі. Особливо активною була Дяченко Людмила. Вона щиро розповіла, як тема фільму перекликається з кожним присутнім у залі, дуже співчувала дівчинці. Під час обговорення дітям було роздане завдання «Чи знаєте ви свої права?». Усі жваво заповнювали таблиці, виступали перед присутніми, ділилися своїми знаннями.

Разом дійшли висновку, що треба цінувати своїх батьків, які роблять для дітей неймовірні речі, але багато хто не цінує того, що має. Взаємини між батьками і дітьми - найперші і найголовніші в житті людини. Кожен з нас є дитиною для своїх батька і мами до кінця життя. Якщо є мир і взаєморозуміння з батьками – буде мир і в стосунках з іншими людьми. Тому перше, що ми повинні зробити - примиритися з ними, навчитися щиро почитати і поважати батька і маму. І тільки після цього зможемо йти вперед і будувати підставу свого майбутнього життя.

Перегляд філму проводився в рамках фестивалю документального кіно"DocudaysUA".

Переглядів: 442 | Додав: Anna | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: