10:29
Вічна шана Героям Небесної сотні

Шановні користувачі! 20-21 лютого наша держава відзначає річницю трагічних подій на Майдані, вшановує героїв Небесної Сотні та учасників Революції Гідності. Найактивніші представники українського народу відстоювали право жити у вільній Україні. Люди різного віку, професій, віросповідань, з різних куточків України, в тому числі мешканці нашого міста, боролися з режимом Януковича, йшли під кулі снайперів, прикриваючись лише дерев’яними щитами, не за свої особисті інтереси, а за краще майбутнє для своїх дітей, своїх сімей, своєї держави. Вони – Герої, бо герой – це той, хто не шкодує себе заради інших. Ми всі в боргу перед цими людьми – і тими, хто вцілів, і тими, хто утворив Небесну Сотню.

До цієї події в бібліотеці-філії №1 бібліотекарка Бруцька І.В. створила книжкову виставку-вшанування «Плине кача…», яка висвітлює страшні та світлі події з історії сучасної боротьби за незалежність України. Містить документальний та художній матеріал про початок Майдану (розділ "Ангели, які тримають небо") та продовження його уже у формі АТО (розділ "Історичний контекст війни"). У розділі "Шлях звільнення України" розташовані відомості про визначних українців (В. Винниченко, П.Куліш, І. Франко, Л. Українка, О. Кобилянська та ін.), які внесли свій вклад у розбудову нашої держави. Відомі сучасні письменники висвітлюють дану тему з позиції історії України та з власного досвіду пережитого.

Просимо згадати і вшанувати в ці дні Героїв Небесної Сотні. Вічна пам’ять їм, вічна шана їхнім сім’ям і близьким, миру і процвітання нашій державі.

Слава Україні!

Переглядів: 295 | Додав: Anna | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: