11:40
выставка книжный Биг-Бен "Английская литература - жемчужина мировой культуры"

На абонементе библиотеки-филиала №1 расположена выставка книжный Биг-Бен  "Английская литература - жемчужина мировой культуры". 

Дуже цікавими  та інформаційно-наповненими  в цьому році  були заходи присвячені такому тематичному напрямку, як «Літературні події року».

З січня місяця на абонементі бібліотеки-філії №1 розпочала свою роботу книжково-ілюстраційна виставка Біг-Бен «Англійська література – перлина світової культури». Виставка була створена на виконання Указу Президента України П. Порошенка про відзначенні 2016 року, як Рік англійської мови в Україні. Також дана виставка мала ще декілька мотивів для створенні. Це і відзначення 180-річниці від дня першої публікації роману видатного англійського та світового письменника Ч. Діккенса «Посмертні записки Піквікського клубу», і відзначення Дня Європи в Україні, бо виставка це і була віртуальна та літературна подорож Англією разом з героями англійських романів. Також виставка слугувала додатком до конкурсної роботи «Travel with Pickwick» бібліотекаря Бруцької І.В., яка на міському конкурсі  «Кращий бібліотекар 2016 року» зайняла II призове місце.

Метою створення даної виставки було поглиблення та розширення знань з вивчення англійської літератури та мови, розширення культурологічного кругозору, розвитку творчої активності, естетичного смаку, вміння орієнтуватися у світі літературних героїв, і, як наслідок підвищити у користувачів мотивацію до вивчення мови та культури іншої країни.

Виставка мала три розділи. Перший «Літературний Всесвіт Чарльза Діккенса» представляв найвідоміші романи письменника, мав ілюстровану копія першої публікації роману «Посмертні записки Піквікського клубу», користувачі могли побачити ілюстрації кабінету письменника у Лондоні, на ілюстрації його літературних героїв.

Другий «Подорож від Ельсинору до Хогврдса» охоплював період англійських літератури від Шекспіра «Гамлета» і аж до Дж. Роллінг «Гаррі Поттер». Користувачі могли ознайомитися с багатьма письменниками ті їх творами, адже англійська література дуже багата на різноманітні жанри.

Третій «Real English! Вчити англійську легко та швидко!» представляв багато посібників для вивчення англійської мови, як в друкованому так і в аудіо варіантах. Тут були і фільми, які екранізувалися по найвідомішим творам англійської літератури, причому фільми були англійсько. Мовою і кожен бажаючий мав змогу переглянути картину на оригінальній мові Шекспіра та Діккенса.

Загалом виставка мала великий успіх у всіх користувачів бібліотеки, але перевагу їй все ж надавали юнаки та дівчата. Багато дуже матеріалу було взято з виставки. Багато користувачів заново відкрили для себе цю неймовірну країну, і маємо надію, що молоді добре вмотивовані дівчата та хлопці хто розпочне, а хто продовже вивчати англійську мову, бо мова це скарб народу. І, як сказала одна відома людина Н. Манделла «Якщо ти говориш з людиною тією мовою, яку вона розуміє, ті говориш з його головою. Якщо ти говориш з людиною на його рідній мові, ті говориш з його серцем». 

Переглядів: 450 | Додав: Anna | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: