08:17
Затишний куточок

В 2018 році жителі ОСББ «Кільцевій», «Прометей» і співробітники бібліотек-філії №1 прийшли до того, що пора взяти на себе відповідальність за ділянку зеленої зони, що знаходиться під вікнами будинків і установ. Це територія тривалий час «зберігала» в собі будівельне і побутове сміття, непролазні хащі молодої порослі, наслідки розгульного життя маргінальних груп.

Реалізація проекту «Затишний куточок» почалася з серії суботників на території скверу. Нам в буквальному сенсі слова довелося відкопувати цей простір

 

 
Під товщею сміття і бруду до нашої спільної радості відкопали асфальтований тротуар, після обрізки дерев, кущів і розчищення скверу від молодої порослі з вул. Першотравнева стало видно будівлю бібліотеки.
Для зручності жителів цього району і користувачів бібліотеки пішохідні стежки поклали тротуарною плиткою. Тепер в мокру погоду можна безперешкодно долати цей шлях.
 
 
 
 
На початковому етапі реалізації проекту ми планували встановити в сквері лавочки, але потім в процесі обговорення з мешканцями прийшли до думки, що лавки знову стануть місцем тяжіння галасливих компаній, місцем для розпивання спиртних напоїв та ін. Чесно сказати, ми до кінця не розуміли, як буде виглядати наш сквер, але точно знали, що буде підтримуватися еко-стиль. І нова локація повинна стати місцем для проведення зустрічей, заходів, дворових свят на території скверу. Так народилася ідея установки подіуму. Це дерев'яна різнорівнева конструкція. 
 
І першими на міцність її випробували юні користувачі бібліотеки. Для малюків було проведено літературний пікнік.
Важливим є і освітлення території. В рамках проекту на будівлю бібліотеки вмонтований освітлювальний прилад з датчиком сутінкового освітлення. Тепер в темний час доби в нашому сквері не страшно.
Мені, як співробітнику бібліотеки часто доводилося відповідати на питання: А що тут буде?
Що тут буде, залежить тільки від жителів цього району. Чи наповниться ця платформа змістом, цікавим дозвіллям і спілкуванням; чи з'явиться тут згодом навіс; чи потрібні будуть місця для сидіння, стаціонарні або мобільні, будуть зеленіти тут газони чи квітувати клумби? На ці та багато інших питань нам належить відповісти разом.
Зі свого боку бібліотекарі готові підтримувати ініціативи мешканців, допомагати втілювати в життя найсміливіші ідеї) Автор І. Козачук
Переглядів: 314 | Додав: Anna | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: